Societatea Romana de Econometrie
Contact

Activitati stiintifice:

Vineri, 14 martie 2014, orele 16:00, īn Sala Senatului din cadrul Universitatii Romāno-Americane va avea loc prelegerea "Filosofia stiintelor naturii si stiintelor sociale", sustinuta de Prof.univ.dr.mat. Alexandru A. Popovici. Anuntul privind evenimentul este disponibil aici.


 

Miercuri 4 Iulie 2012, de la ora 10:30, la sala 2013, are loc seminarul stiintific "Nicolas Georgescu Roegen", cu tematica MODELAREA ECONOMETRICA, organizat de Societatea Romana de Econometrie si Revista "Economic Computation and Economic Cybernetics Studies and Research". Conferentiaza Prof. univ. dr. Ion VADUVA (Universitatea din Bucuresti) pe tema "Verificarea Ipotezelor Statistice".

Material seminar stiintific Prof. univ. dr. Ion VADUVA


 

Prezentarea ansamblului PSE, cu 120 foi de calcul Excel, pentru Probababilitati. Statistica si Econometrie (prof. univ. dr. mat. Al. Popovici)

Prezentarea ansamblului PSE

Descarcare arhiva cu ansamblul PSE


 

Call for Papers:

Din dorinta de a deschide o comunicare cu specialistii din strainatate, dar si din necesitatea cercetatorilor si profesorilor romani de a comunica mai eficient si de participa si conlucra activ la proiecte de cercetare si articole de un prestigiu international cat mai ridicat, Asist. Univ. Dr. Radu Herman de la Facultatea de Administratie si Afaceri - Universitatea din Bucuresti, impreuna cu Lect. Univ. Dr. Eric Eisenstat si Asist. Univ. Drd. Oana Simona Hudea organizeaza un Workshop cu tema "Empirical Methods in Macroeconomic Policy Analysis", in data de 16-17 mai 2013.

Invitatia formala de participare in cadrul evenimentului se afla aici.

Detaliile legate de pret si inregistrare a lucrarilor se afla pe website-ul workshop-ului (http://emmpa2013.rimir.ro). In urma evenimentului, articolele selectate vor fi publicate in jurnalul RJEF, iar pentru mai multe informatii va rugam sa consultati website-ul. Pe site-ul workshop-ului se gasesc detalii cu privire la publicarea articolelor, format-ul articolelor, termenele de trimitere ale articolelor etc. Daca doriti sa participati la acest workshop, sau sa aflati mai multe, va invitam sa solicitati informatii suplimentare la aceasta adresa de e-mail: emmpa2013@rimir.ro

 

 

 

Societatea Romana de Econometrie este o asociatie profesionala, stiintifica si academica, neguvernamentala, nelucrativa, apolitica si independenta, care asigura promovarea si apararea drepturilor si libertatilor omului, in principal dreptul libertatii de constiinta si dreptul la libera exprimare.